EKL koulutti

14.10.2023

Vanhusneuvostopäivät 11.–13.10.2023 Rajaniemessä kokosi ennätysmäärän osanottajia, Siekkissalissa oli paikalla kaikkiaan 58. henkeä, siis enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Nakkilan Eläkkeensaajista koulutukseen osallistui Jukka Kim. Tilaisuus Osuuskunta Tradekan tukemana ja toteutus EKL:n sekä Eläkeläiset ry yhteistyönä. Salissa syntyi hyvä keskusteluyhteys henkilöiden kesken. Vanhusneuvostopäivien aikana tehtiin ryhmätöitä joita pidettiin ehkäpä tapahtuman yhtenä vahvimmista anneista. Niissä  ruodittiin vanhusneuvostotyön asemaa  ja näkymiä hyvinvointialueilla sekä saatiin kuulumisa, kuinka alueet ovat vaihtelevasti käynnistäneet työn ikäihmisten parissa.
Tilaisuuden vierailevana puhujana oli vanhusasianvaltuutettu Päivi Topo. Hänen esityksensä välitettiin Rajaniemeen etäyhteydellä. Päivi Topon ote virkatehtäviin on vanhva ja asiallinen, hänen ajatuksiin ja toimenpiteisiin on ikäihmisten helppo yhtyä. Uutena viranhaltijana hän on ottanut työkentän kokonaisuudessaan haltuun. Vaikka hän oli läsnä etänä, vahva vurovaikutus esiintyjän ja saliyleisön kesken saavutettiin.  
Ylitsepääsemättömän esteen vuoksi etäyhteydellä oman koulutusosion vei läpi Eläkeläiset ry moninaisuustyön suunnittelija Eva Rönkkö. Esiintyjä piti yli kolmen tunnin sessiota opettavaisena kokemuksena itselleen. Hän teki henkilökohtaisen digiloikan, hänelle tämä oli ensikerta etäkouluttajana. 
Vanhusneuvostopäivien pääkouluttajana oli EKL:n sosiaalipoliittinen asiantuntija Eero Kivinen.
Lisätietoja puh. 046 811 9074/Jukka Kim

Yhteiskuva otettiin 12.10.2023 Rajaniemen pihamaalla
Siekkissalissa 11-13.10.2023 oli paljon yleisöä