Työväentalo 100-v.

24.11.2019

Iltamissa tavattiiin tuttujen kesken.
Iltamissa tavattiiin tuttujen kesken.
Marko Vettenranta johti ohjelmaa.
Marko Vettenranta johti ohjelmaa.
Ohjelmaa seurattiin tarkkaavaisesti.
Ohjelmaa seurattiin tarkkaavaisesti.

Nakkilan työväentalon 100-v. iltamat järjestettiin 23.11.2019. Juhlaan saapui iso määrä yleisöä.

Avaussanat olivat Erik Sallisen takana. Niissä hän kuvasi historiamme rankimpia ja hurjimpia aikoja 1. maailman- ja heti luokkasodan jälkeen, jolloin Suomi kansakuntana haki tietä itsenäisten maiden joukkoon ja suomalaiset oli revitty julmassa luokkasodassa riekaleiksi. Noina erittäin vakeina aikoina Nakkilan sosialidemokraattinen työväki puhalsi yhteen hiileen ja niin työväentalon rakentaminen sai alkunsa.

Marko Vettenranta kävi lyhyesti ja pääkohdittain läp työväentalon mittavan historiikin. Se oli jämerää kertomaa talon merkityksestä paikkakunnalla ja koko Satakunnassa.

SDP:n Satakunnan piirijärjestön puheenjohtaja Harri Lehtonen nosti esille Nakkilan työväentalon merkityksen sosialidemokraattiselle työväenliikkeelle ja satakuntalaiselle järjestöväelle.

Suurella tyydytyksellä juhlaväen keskuudessa laitettiin merkille Nakkilan kunnan korkeiman luottamusjohdon osallistuminen juhlaan. Valtuuston puheenjohtaja Harri Aalto toi tervehdyksen kunnalta.

Tilaisuudessa oli läsnä Nakkilan kunnanjohtaja Nina-Mari Turpela ja hän saapui mielellään talolle tutustumaan sen toimintaan ja salin täyteiseen kuntalaisten laajaan joukkoon.

Nakkilan Kokoomuksen tervehdyksen juhlivalle yhdistykselle ja talolle toi Keijo Mäkilä. Suomen Keskustan Nakkilan kunnallisjärjestön tervehdyksen juhlaan toi Martti Pöysti. Kumpainenkin herrasmies kertoivat omat mukavat ja lähtemättömät muistonsa liittyen työväentaloon.

Nakkilan Eläkkeensaajien varapuheenjohtajan Eijo Välimäen mukaan salissa oli 12 eläkkeensaajaa. Toden totta, se jos mikä lämmitti yhdistysjohtajan mieltä, kertoen myös jäsenistön aktiivisuudesta. Eijo Välimäki oli näkemäänsä enemmän kuin tyytyväinen ja hänen huuliltaan pystyi lukemaan lausumattomat sanat - hyvä meidän yhdistys!

Elävää musiikkia Iltamissa soitti Veto & Naula trio. Osa yleisöä tanssi Nakkilan työväentalon ison salin lattialla vauhdikkaasti. Iltamat olivat onnistuneet ja ilmapiiri niissä mukava sekä iloinen.

Juhlailtamilla tuettiin Työväenyhdistyksen ilmalämpöpumpun hankintaa pieneen saliin. Kaikki näyttää siinäkin suhteessa paremmalta ja asia on liikahtamassa ainakin inan eteenpäin.

Nakkilan Eläkkeensaajat onnittelevat juhlivaa Nakkilan Työväenyhdistystä ja sen omistuksessa olevaa 100-vuotiasta työväentaloa!

Lisätietoja puh. 050 360 9260/Eijo Välimäki

Kuvat Su Ran Kim