Matkat

Matkalaisten huomioon

 1. Ennen matkan alkua on ilmoitettava puhelinnumero tai muu yhteystieto, josta lähtijä on tavoitettavissa matkan-, ja sen järjestelyjen aikana.
 2. Jokainen huolehtii kohdaltaan omista henkilö-, matka-, ja tavaravakuutuksistaan. Yhdistys ei vakuuta matkalaisia eikä vastaa vakuutuksin heidän omaisuudestaan.

Ihmisen poika Rauman kesäteatterissa

Nakkilan Eläkkeensaajat järjestää kesäteatterimatkan Raumalle katsomaan Mikko Kivisen ja Otto Kanervan kirjoittamaa näytelmää Ihmisen poika. Se on musiikkikomedia Yön hiteillä.

 • Lähtö klo 16:30 Liikuntakeskukselta, osoite Kuntopolku 1 
 • Paluu samaan paikkaan esityksen päätyttyä
 • Näytös alkaa klo 18:00
 • Jokainen huolehtii väliaikatarjoilustaan itse
 • Yhdistyksen hintapolitiikkana on 25 € jäseniltä ja ei jäsenet lähtöhinta isättynä 15 €. Hinnat sisältää teatterilipun ja kuljetuksen
 • Maksut  FI72 5285 1193 50 tai taloudenhoitajalle 24.5.2024 mennessä
 • Tervetuloa!
 • Lisätietoja matkavastaava puh. 050 372 0098/Seppo Tarkkanen

Huippukeikka Nokian Työväenteatteriin

Nakkilan Eläkkeensaajissa matkavastaava Seppo Tarkkanen suunnitteli matkaa Nokian Työväenteatteriin huolella. 
Yhtenä matkan kulmakivenä oli teatterin pitkän, rikkaan ja monivaiheisen historian esittely, sen poikkeuksellinen tapa toimia ammattijohtajien ohjaamana ja harrastelijanäyttelijöiden esiintyessä estradilla. 
Kiitos teatterin toiminnanjohtaja Jannina Heiman'n se onnistui loistavasti ja ylitti kaikki odotukset.  Hänen hyvä ja ilmeikäs johdanto nokialaisen teatterin pitkään historiaan oli paras mahdollinen aloitus teatteri-iltapäivään. Hänen esityksessään käytiin läpi teatterin kultavuodet, teatterin täysin kivijalkaan tuhonnut tulipalo 1939 ja '70, '80 ja '90 lukujen kukoistusajat.
Lahjaksi Nakkilan Eläkkeensaajat saivat teatterista kotiin vietäväksi paljon arvokasta kulttuuriantia. Sen lisäksi Jannina Heiman ojensi Eläkkeensaajille teatterin arvokkaan100-vuotishistoriikin. Tominnanjohtaja Jannina Heiman kertoi teatterin talouden olevan nykyään hyvissä kantimissa ja näin näyttämötoiminta on vireää ja  ensi-iltoja tulee näyttämölle tasaiseen tahtiin. 
Näyttämöllä 16.3.2024 pyöri Mika Waltarin klassikko Omena putoaa.  Se mitä saatiin nähdä oli jotain ihmeellistä. Tapahtumat vyöryivät kuin itsestään katsojien silmien alla, tilanteet vaihtelivat ja hymyn kareen saattelemena oli mukava siirtyä seuraavaan episodiin. Sen hauskuudelle ei puolestaan ollut mitään rajaa, siitä  pitivät huolen "hiukan kulahtanut" ja mieluusti viinaanmenevä pyykkärimuija Anderssonska, perämies Jonsson ja katsojien mielitietty Ilona.
Näytelmään kuului osa varakkaan teollisuusneuvoksen loppuelämää. Hän herra Österberg, testamenttasi lopulta omaisuutensa yli 500 miljoonaa markkaa Ilonalle, ohitse ahneiden ja pahansuopien sukulaisnaisten. He  kyllä sanoivat olevansa valmiita elämään köyhinäkin, kun vain heillä olisi siihen varaa ja köyhänä elämistä varten paljon rahaa. Sellaista asiain laitaa teollisuusneuvos ei käsittänyt ollenkaan, vaan piti oman päänsä ja teki kuten parhaaksi näki. Kuoltuaan hänen valtavan omaisuuden peri Ilona.
Lisätietoja matakavastaava puh. 050 372 0098/Seppo Tarkkanen

Nokian Työväenteatterin toiminnanjohtajan Jannina Heiman'n esitystä kuuneltiin tarkkana
Jannina Heiman lahjoitti Nokian Työcäenteatterin 100-v. hitoriikin Tiilenpunainen esirippu
Väliaikatarjoilu tarjoiltiin varauksen mukaan
Toiminnanjohtja Jannina Heiman esitteli teatterin toimintamallia

Piirin kirkkopäivä

Lapin kirkko on vuonna 1760 valmistunut puukirkko

EKL:n Satakunnan piirin kirkkopäivä on 7.5.2024 Lapin kirkossa. Päivä aloitetaan tilaisuudella kirkossa ja sen jälkeen vuorossa on lounas ja kahvit Lapin työviksellä, osoite Hinnerjoentie 15, 27230 Lappi.
Nakkilan Eläkkeensaajat maksaa jäsententensä kirkkokahvit ja -lounaan joten niiden hinta heille on 0 €. 
Ei jäsenet maksavat kirkkokahvit ja -lounaan kokonaisuudessaan itse. Lounas  ja kahvit maksaa heille 15 €.

HUOMIO! Ilmoittautumiset Kirkkopäivään 26.4.2024 mennessä matkavastaava Seppo Tarkkaselle puh. 050 372 0098.
Tervetuloa! 

Kelkkasafari tehtiin Köyliöön

Eläkkeensaajien päivää vietetiin Nakkilan Eläkkeensaajissa jo 12.2.2024 ja reippaasti förskottin puolella, ulkoillen sekä reippaillen luonnon helmassa. Liikuntavastaava Raija Koskinen oli järjestänyt ulkoilmareissun Köyliinjärven jäälle Ristolan kyläyhdistyksen ylläpitämälle retkiluisteluradalle. Hyvin hoidettujen kahden vastarannoilla sijaitsevien laavujen alueella on iso valikoima potkukelkkoja jokaisen makuun..
Heti aluksi todettiin, kuinka,  väki on hyvin liikenteessä. Ajoneuvoihin noustiin Nakkilan Liikuntakeskukselta 10. jäsenen ryhmällä.
Sää oli kylmä ja talvinen, retkeläsiä piti Köyliössä kynsissään pohjoistuuli. Sitä ei käynyt valittaminen, kaikki olivat pukeutuneet asiallisesti ja kunnollisesti sääolosuhteet huomioiden. 
Nuotiopaikalla Aila ja Jorma Ritola nostivat pystyyn nuotioon ja lupasivat keittää keilkkailijoille nokipannukahveet. Eläkkeensaajat hävisivät horisonttiin pitkänä letkena kohti kylmänä pyörivää pohjoistuulta. Mikä olikaa palatessa laavulle, nuotio odotti ja kaffepanun kyljet pitivät sisällään lämmintä kaffeeta.
Mahdollisuutta  makkaran grillaamiseen käytettiin hyväksi. Retkieväiden nauttimisen lomassa iskettiin tarniaa ja vaihdettiin kuulumiset. Juttu kumpuili satakuntalaiseen tapaan jähevästi ja vitsien höystämänä.
Kelkkasafari todettiin mukavaksi retkimuodoksi ja säätilanteen salliessa palataan jälleen asiaan ja laitettiin kelkkailu hauskana liikuntanmuotona mieleen. Yhdistyksen liikuntavastaava oli tyytyväinen isoon osallistujamäärään ja retken 110% onnistumiseen.
Seuraavassa kerhossa 20.2.2024 yhdistys tarjoaa jäsenilleen kahvit Eläkkeensaajien päivän 18. helmikuuta johdosta.
Lisätietoja puh. 046 811 9074/Jukka Kim

Nokian Työväenteatteri – 110-vuotta

Mika Waltari Omena putoaa Lehdistökuva Pasi Aittokumpu
Mika Waltari Omena putoaa Lehdistökuva Pasi Aittokumpu

Yhdistys on varannut jäsenilleen 20. pääsylippua Nokian Työväen Teatterin Omena putoaa 16.3.2024 klo 15:00 esitykseen. 
Näytelmän käsikirjoitus  Mika Waltari ja produktion ohjaus Rami Saarijärvi.
Nokian Työväen Teatteri on pitkäaikainen näyttämötaiteen toimija ja se pyörii mielenkiintoisen konseptilla. Sitä johtaa näyttämötaiteen ammattihenkilöt ja näyttämöllä tärkeimmän työn - toteutuksen - tekevät harrastelijanäyttelijät. 
Nakkilan Eläkkeensaajille on varattu noin 15 min. mittainen esitys teatterin rikkaasta ja upeasta historiasta ja pitkäaikaisesta katkeamattomasta työskentelystä.
Teatterimatkan kuljetusaikataulu on klo 12:30 lähtö ja hintapolitiikkana 30 € sisältäen teatterilipun, kahvitarjoilun ja kuljetuksen. Omavastuu  maksetaan pankkiin tai kerhossa taloudenhoitajalle käteisenä. 

 • HUOMIO! Muuttunut lähtöaika Nakkilasta on klo 12:30 
 • Nakkilan Liikuntakeskus, Kuntopolku 1, 29250 Nakkila
 • Paluu samaan paikkaan esityksen päätyttyä
 • Matkapäivä on 16.3.2024
 • Matka on täynnä 
 • Tervetuloa!
 • Lisätietoja puh. 050 372 0098/Seppo Tarkkanen matkavastaava 
Mika Waltari Omena putoaa Lehdistökuva Pasi Aittokumpu

Onnistunut jouluateria Hakuninmäessä

Yhdistyksen jouluateria 11.12.2023 kokosi Ravintola Hakuninmäkeen Harjavaltaan 24. jäsentä. Tilaisuudessa ei ollut varsinaista ohjelmaosuutta, käytiin hiukan läpi kuluneen vuoden varrelle osuneita tapahtumia. Puheenjohtaja Jukka Kim'n käyttämän puheenvuoron sävelet olivat tutut edellisvuodesta, kaikki se mihin tartuttiin kiinni – onnistui hyvin tai täydellisesti tänäkin vuonna. Kiitoksen vahvasta suorituksesta saivat osakseen jok'ikinen jäsen, toimihenkilö, jokainen organisaation eteen vapaaehtoistyötä tehnyt. 
Ravintolapäällikkö Kimmo Ylanderin johdolla Ravintola Hakuninmäki oli laittanut pöytään kystä kyllä. Ruokatarjoilu oli erinomaista ja se huomioi ruoka-allergiavaatimukset. Ilmapiiri yhdistyksen tilaisuudessa oli lämmin ja tapahtuma onnistui nappiin. Nakkilan Eläkkeensaajat kompensoivat ruokalistan hintaa huomattavasti ja näin ojennettiin käsi jäsenten suuntaan. Tällä konkreettisella eleellä korostetiin sitä, kuinka järjestö on olemassa yhdistyksen jäseniään varten ja työskentelee heidän parhaakseen.
Kiitos matkavastaava Seppo Tarkkaselle, joka huolehti kuljetuksesta ja aikataulutuksesta. Jäsenille jäi vain ruokailuun saapumisen vaiva.
Lisätietoja puh. 046 811 9074/Jukka Kim

Ravintola Hakuninmäessä ruokailtiin 2023
Hakunmäen pöytäjärjestys sopi hyvin Nakkilan Eläkkeensaajien tarpeisiin
Hakunmäki oli koristeltu juhlakuntoon

Ilon ja riemun matka

Syysmatka tehtiin 17-19.11.2023 Härmän kylpylään 15. henkilön voimin ja neljän autokunnan kokoonpanolla. Ylihärmässä sisäänkirjautumisen jälkeen paseerattiin hetki kylpylän ala-aulassa. Käytiin  lyhyesti läpi yleisinfoa ja kuulosteltiin, kuinka ajomatka oli autokunnittain sujunut. Mukavaa oli huomata, kuinka heti oltiin samalla aaltopituudella, juttu luisti ja tarinaa putoili suupielistä. Nopeasti huomioitiin kuinka syysmatkalla ei ole varsinaista teemaa tai aihetta ja tämä porukkahan ei tuppisuuna patsastale. Kuin itsestään päätettiin ottaa kolmen päivän alustaksi, Ilon ja riemun matka. Se oli sitten siinä. Enempää asiasta ei tarvinnut puhua eikä sitä enempää muisteltu, Ilon ja riemun matka siirtyi  toteutukseen.
Ensimmäistä iltaa istuttiin yhdessä kuunnellen ravintolassa Saija Tuupasen lennokasta esiintymistä. Eläkkeensaajien ryhmä viihtyi salissa hyvin ollen tyytyväinen komeaan ohjelmaan.

Lauantaille oli varattu yhdistyksen käyttöön liikuntasali, päänumerona oli tuolijumppa. Seppo Tarkkasen vetämänä ryhmä suoritui hyvin tuolijumpasta. Niveliä laitettiin liikkumaan ja rustot rutisivat, sehän oli tarkoituskin. Oli erinomainen asia saada liikuntasali ryhmän käyttöön, näin koottiin väki viettämään laatuaikaa yhdessä. Monella suulla ihmeteltiin, kuinka hauskaa ja antoisaa voi tuolijumppakin olla, silloin kun siihen vain asennoidutaan oikein.
Ohjelmaa riitti omasta takaa vaikka kuinka. Yhdistyksen kantaviin voimiin kuuluva Arja Tarkkanen oli valmistanut ohjelman, Samalta viivalta. Hieno suoritus ja loistava oivallus. Aivan aluksi kaikki olivat tismalleen samalla lähtöviivalla, ei senttiäkään ketään edellä tai muita parempana. Esityksensä aikana Arja esitti 11. kysymystä ja kukaan mukanaolleista ei tiennyt mihin pyritään ja mikä tässä on juju? Lopuksi iso joukko kerääntyi hyvin lähelle toisiaan ja vain aniharvat jäivät irti pääjoukosta. A vot, tässä se oli! Kysymyksillään Arja  osoitti ja todensi sen, kuinka olemme samassa yhdistyksesssä samansuuntaisia ja kuljemme samasta lähtökohdasta alkaen tiettyyn suuntaan, joka vahvistaa meidän järjestöä.  Yhteinen liikuntahetki oli kaikkien mieleen ja antoi jokaiselle iloa ja riemua! Kaiken tohinan keskellä käsiteltiin lyhyesti yhdistyksen kevään toimintakalenteria ja sen aikataulutusta.
Koko ryhmä esittää kiitokset matkavastaava Seppo Tarkkaselle täsmällisesesti hoidetuista järjestelyistä ja varauksista. Onnistunut ohjelma oli kaikkien mieleen ja aamiaisella 19.11.2023 ihmeteltiin, kuinka perjantaina alkanut reissun teema Ilon ja riemun matka kantoikin katkeamatta alusta loppuun!
Lisätietoja puh. 046 811 9074/Jukka Kim

Katsoimme Cabaret musikaalin

Nakkilan Eläkkeensaajien teatterimatka Turun kaupunginteatteriin 28.10.2023 onnistui hyvin. Näyttämöllä nähtiin loistokas  Cabaret esitys. 
Musikaali oli näyte Turun kaupunginteatterin osaamisesta. Musikaalin pyörittämisestä vastasi 34-36 henkilön ryhmä. Osa siitä joukosta kuuluu taustajoukkoihin, orkesteriin, puvustajiin ja kokonaisuuteen kuuluu pitkäli yli 20 näyttelijää. Esitys vei nakkilalaiset 1930 luvun Berliiniin ja musikaalissa nähtiin natsismin valtaannousu. Se kuvattiin hillityn näyttävästi muutamin näkyvin elein ja lavastein. Pyörivä estradi antaa lavastajille työkaluja upean lopputuloksen toteutukseen. Esityksessa nähtiin alkuun prologi, joka vei katsojan Pariisi–Berliini pikajunaan ja sillä Saksan pääkaupungin iloiseen ja rohkeaan sekä liberaaliin ilmapiiriin elämänmenoon, jossa oli jo nousemassa ylös toisen maailmansodan synkät merkit. 
Toisen puoliajan alkuun vuorossa oli orkesterin prensentaatio. Kapellimestari Jussi Vahvaselkä esiintyi arvolleen sopivasti, hän johti orkesteria näytämöltä, tanssien ja liikkuen silinteri päässä. Vaikuttava yksilösuoritus henkilöltä, joka on tekemisissä pääsääntöisesti ryhmätematiikan kanssa.
Musikaalin loppunäytös oli  traaginen, eikä se jättänyt erehtymisen varaa. Katsojain silmien edessä ne hakevat vastausta kysymykseen, miksi ihminen ei saa rakastaa rakastamaansa henkilöä? Sydäntäsärkevää oli nähdä nuorten rakastavaisten ajavan rakkautensa karille säpäleiksi ja toisaalla ikääntyneiden rouva Shcneiderin ja herra Shultzin rakkaustarina pysähtyi natsismin nousuun koska herra oli syntyperältään juutalainen. 

Matkajärjestelyt Turkuun sujuivat kuin rasvattuina. Kiitos niistä kuuluu matkavastaava Seppo Tarkkaselle. 
Ryhmän muonituksesta ja kahvituksesta huolehtivat Arja Tarkkanen ja Vuokko Sallinen. Suurkiitokset osaavasta ajatuksesta pitää huolta matkalaisista.
Lisätietoja puh. 046 811 9074 /Jukka Kim

Kuva Turun kaupunginteatterin kuvapankki
Turun kaupunginteatterin lämpiössä oli väliajalla paljon yleisöä

Syysmatka 17.–19.11.2023

Härmän kylpylä on iso ja laaja kokonaisuus

Yhdistyksen syysmatka Härmän kylpylään 17.–19.11.2023.  
Hinnat edellyttävät minimissään 16. osallistujaa. 
Matka sisältää ja sen hinta ja alvelupaketin sisältö on: 

 • 2 hh/140 €/hlö/2 vrk    
 • 1 hh/210 €/hlö/2 vrk
 • 2*aamiainen ja 2*lounas tai päivällinen  
 • Kuntosalin käytön ja kylpyläpalvelut
 • Lauantaina Nakkilan Eläkkeensaajille on varattu oma jumppavuoro klo 12-14, osallistuminen siihen on vapaaehtoista
 • Käsitellään ja keskustellaan jumppavuoron aikana Hyvänmielen kerhon aineistosta ja tarkastellaan niiden mahdollisuuksia  Eläkkeensaajien toiminnassa
 • Hinta sisältää 2*sisäänpääsyn tansseihin. Perjantaina esiintyy Saija Tuupanen
 • Maksut suoritetaan Härmän kylpylään toteutuman mukaan
 • Kuljetus omin ajoneuvoin. Kyytiläiset maksavat kuljetuksen ajoneuvon kuljettajalle
 • Kuljetuksen suunnittelua varten ilmoita osallistumisesta
 • Matkavakuutuksen jokainen hoitaa itse. Yhdistys ei vakuuta henkilöitä eikä kenenkään omaisuutta
  Tervetuloa!
 • Ilmoittautumiset puh. 050 372 0098/Seppo Tarkkanen

"Pramia" sokkomatka 

Nakkilan Eläkkeensaajien sokkomatka tehtiin 8.8.2023.
Puheissa niin sanottuna varmana nakkina tiedettiin bussin ajavan suoraan Olkiluotoon. Tätä ajatusta tuki se, kuinka matkalaisten henkilötunnukset täytyi lähettää etukäteen tutustumiskohteeseen. Kaikki tuntui pitävän paikkansa. Bussi lähti Nakkilasta VT2 kohti länttä. Jaahah, me tiedetään tämä. Pori jäikin yllättäen oikealle ja matka vain jatkui. Ei se mennytkään niin kuin matkalaiset pohtivat. Ajettiin Kankaanpään ohitse. Parranpärinä oli jo kovaa, sen täytyy olla Niinisalo. Saavuttiin varuskunnan paikoitusalueelle ja matkalaiset saivat kuulla ylil. Högbacakan tulevan ryhmää vastaan.
Mikä henkilö sieltä saatiinkaan meille. Hän oli valmistanut asiaa sisältävän paketin ja tietomäärän, että oksat pois. Ylil. Högbackalla riitti aikaa ja järjestelmällisyyttä lukuisten kysymysten vastauksiin. Eläkkeensaajia valaistiin NATO- Suomen puolustusvoimista ja sen joukkojen koulutuksesta.
Matka jatkui ohi Parkanon ja aprikonti kävi kiivaana, mikä on seuraava osoite? Lounasta aatanee jossain vaiheessa. Ruokapaikka löytyi ja siitä jatkettiin seuraavaan kohteeseen, Jalasjärven kotiseutumuseolle. Museolla on yli 31 000 luetteloitua esinettä, joista noin 8 000 on kuvattu digimuotoon. Paikkakunnalle tyypillisiin tuulimyllyhin otettiin tuntumaa enemmän ja vähemmän historian katsauksissa. Niitä sivuttiin monessa pueenvuorossa. Varsinaiseen aarreaittaan päästiin käsiksi museokauppassa.  Mikä tavaratalo se olikaan!
Matka vain jatkui, ajettiin Ilvesjoelle. Kohteeksi oli otettu Pramia Oy:n viina-, ja oluttehdas. Tehtaanmyymälässä kuultiin yhtiön hallituksen puheenjohtajan Marko Mäkisen esitys yrityksen muovipullojen kierrätykseen perustuvasta tuotannosta. Yhdistyksen jäsenet nauroivat heleästi ja iloisina, "kun vihdoinkin Eläkkeensaajat älysi parkkeerata ittensä viinatehtaan myymälään." Joitain ostoksia tehtiin ja juttu lensi juomien ympärillä. Siirtymä seuraavaan paikkaan oli lyhyt, ajettiin Alpon Savanniin. Tänä suvena menehtynyt Alpo Koivumäen töihin tutustuttiin erikoisohjelmalla. Museolla oli Nakkilan Eläkkeensaajille omat aukioloaika ja palvelut toimivat joustavasti. Alpon Savanni oli mielenkiintoinen paikka, ulkoilmamuseossa työt herättivät keskustelua ja pohdintaa, kuka oli mitäkin nähnyt Savannilla ja kuinka henkilö oli kokemut taiteen ahaa-elämyksen.
Kiitos Seppo ja Arja Tarkkaselle sokkomatkan suunnittelusta, toteutuksesta ja vissistä salassapidosta. Yhdistys esittää kiitoksen Jarmo "Japi" Männistölle, joka on ajanut monet vuodet keikkoja. Sokkomatkan jälkeen hän siirtyy aktiivisesta toiminnasta  vapaa-ajan laitumille. Kiitos!
Lisätietoja puh. 046 811 9074/Jukka Kim

Jalasjärven museokauppa oli riaks aarreaitta
Sokkomatka 8.8.2023 oli menestys. Tässä keskustellaan ylil. Högbaclan johdolla
Jalasjärvene kotisutumuseo
Alpo Koivumäki, Viimeinen lautta

Vaimoni on toista maata

Nakkilalaiset asettuivat katsomon yläosaan
On koittanut Kirjurinluodon kesäteatterin loppukiitosten aika

Huolella valmisteltu kesäteatterimatka tehtiin 29.6.2023 Kirjurinluotoon Poriin. Nakkilasta lähti liikkeelle täys' poka porukkaa. 
Matkavastaavan  järjestelyt menivät jälleen kerran nappiin, matka myytiin yhdistyksessä humaksessa loppuun. 
Kulttuuriannilla on selkeää tilausta. Nakkilan Eläkkeensaajissa ymmärretään kulttuurin olevan osa jokapäiväistä elämää ja sen kuuluvan kaikille. Henkisen ilmapiirin ylläpito ja vireyden ylläpito sekä kohottaminen on tärkeässä roolissa ikääntyvien arjessa. Yhdistyksenä kuljetaan johdonmukaisesti tämän asian kärjessä.
Kirjurin näyttämöllä esitettiin hullunhauska, vauhdikas Vaimoni on toista maata. Miika Kuosmasen ohjaamassa näytelmässä pääosia esittivät Maria Kuusiluoma, Joonas Nordman ja Jenni Kokander. Yleisöön upposi Maria Kuusiluoman reipas näytteleminen ja taitava sekä osaava liikehdintä esityksen aikana eri episodeissa. Hän otti näyttämön haltuunsa alkuaskelista lähtien. 
Näytelmän ohjajana työskenteli Miika Kuosmanen, joten hän osallistui näytelmään kaksoisroolissa. Kiitokset esitetään Kirjurin kesäteatterille.
Yhdistyksen oma väki on tyytyväinen matkavastaavan Seppo Tarkkasen jämptiin ja onnistuneeseen työskentelyyn järjestelyjen ja pääsylippuhankintojen eteen. Kiitos esitetään vastuuhenkilölle kuten kuuluu.
Lisätietoja puh. 046 811 9074/Jukka Kim

 Parasta ennen monologi

Onnistunut teatterimatka tehtiin 25.2.2023  katsomaan Parasta ennen – monologia. Sen esitti vierailijana Ilmari Saarelainen. Hän onnistui esityksessään täydellisesti. Rooli sopii Matti Pekka Ilmari Saarelaiselle kuin nenä päähän. Saattoi olla, että näyttelijä itse nautti ikänsä puolesta täysillä esiintymisestä roolissaan. Hän kykeni antamaan katsojille kaiken sen, mitä ikääntyminen pitää sisällään. Yhdistyksen matkavastaavalta hyvää pelisilmän osoitusta valita  – Parasta ennen.
Nakkilan Eläkkeensaajien jäsenet nautti esityksestä täysin siemauksin. Kahveekeskusteluissa ja penkkiriveillä puoliajan päätyttyä supatettiin puolitosissaan, kuinka näyttämöllä nähty on "jotenkin tutun oloista ja aivan kuin  näkisi osan omaa elämää esitettynä Porin teatterin isolla näyttämöllä. Tätä ei ollakkaan ennen nähty." Voi sitä naurua ja lystiä katsomossa, Ilmari Saarelaisen osuessa napakasti kuumaan niittiin  vanhenemisen kultaisessa nauhassa. Yleisö eli antaumuksella mukana tapahtumissa vaikka kyseessä oli monologi, näyttämötaiteen vaativin laji. Erinomasta työtä ja Ilmari Saarelainen  hyödynsi käsikirjoituksen parhaat puolet ja muokkasi niistä oman näköisen suorituksen, joka painui katselijan sieluun ja sydämeen.
Nakkilan Eläkkeensaajista oli liikenteessä 14. hengen ryhmä. Me pidetään tätä hyvänä tunnuslukuna kulttuuriasioissa teatterimatkoilla. Kiitos yhdistyksen, tuettuna ja hyvin suunniteltuna retkenä, saatiin jäseniä mukavasti teatteriin. Antoisa kulttuuripäivä meni nappiin. 
Kaikki osanottajat esittävät kiitoksen matkavastaava Seppo Tarkkaselle esimerkkilisestä työstä yhdistysväen eteen tehdystä valmisteluista. Kaikki sujui putkeen ja järjestelyt pelitti täydellisesti. 
Kiitos!
Lisätietoja puh. 046 811 9074/Jukka Kim

Outi ja Kalevi Kilkku ison salin keskiosassa
Puoliaikakeskusteluja käytiin tuoliriveillä intensiivisesti
Isolla ryhmällä asetuttiin kuvaan lämpiössä
Ennen esitystä lämpiössä lennätettiin juttua

Evita musikaali

Evita musikaali oli ohjelmassa 21.10.2022
Lämpiössä hetki ennen musikaalia
Väliaikatarjoilu on hyvä teatteriravintolassa

Yhdistys teki matkan Porin teatteriin 21.10.2022 katsomaan Andrew Lloyd Webberin säveltämää Evita musikaalia. Pääosassa oli nakkilalaislähtöinen Maria Pere.
Kaikkiaan 20 jäsentä ja yhdistyksen ystävää osallistui näytökseen. Retki toteutettiin osana yhdistyksen kulttuurikoulutuksen opintokokonaisuutta "Teatteri ja musikaali. Miten musikaali rakennetaan ja musikaali osana teatteria". 
Musikaali oli tositapahtumiin pohjautuva tarina Eva ”Evita” Perónista. Hän oli eläessään Argentiinan historian vaikutusvaltaisin nainen ja henkinen johtaja.
Esityksessä kunnianhimoinen Eva matkustaa unelmiensa kaupunkiin Argentiinan pääkaupunkiin Buenos Airesiin, jossa hän 25–vuotiaana tapaa Argentiinan tulevan presidentin Juan Perónin. Avioliiton myötä Eva Perónista kasvaa kansan rakastama Evita, köyhien auttaja, jota yläluokka paheksuu. 
Pyhimykseksi elinaikanaan nimetty María Eva Duarte de Perón kuolee nuorena. Legenda Evitasta ja hänen palostaan jää elämään ikuisesti. 
Saimme  kokea jälleen kuinka  on mukavaa osallistua kulttuuritilaisuuksiin. Teatteritaide antaa voimia tulevaisuuteen ja siitä saa nautintoa pitkäksi aikaa.
Osallistujat esittävät kiitokset matkavastaava Seppo Tarkkaselle kaikkien hyväksi tehdystä valtavasta työstä.  
Hyvä me – Hyvä meidän yhdistys!
Lisätietoja puh. 046 811 9074/Jukka Kim

Porin teatterin isosali oli aivan täynnä Evita musikaalissa. On kyse suositusta ohjelmasta

Sokkomatka

Sokkomatka toteutettiin 21.9.2022 lähdöllä  ja järjestelyrattaat oli rasvattu timmiinsä. Matkalle osallistui 15 henkeä ja sää suosi osallistujia.
Työväentalon pihassa aprikoitiin ja fundeerattiin kysymystä, mistä me tänään itsemme lopulta löydetään? Linja-auton lähdettyä kulkuun koettiin ensinmmäinen yllätys. Heti alkuun bussinkuljettaja ja matkavastaava olivat asettaneet ohjelmistoon ovelan ketunsilmukan. Kuinka niin pieni yllätys osasikin aiheuttaa parranpärinää kauan matkustamossa. Ketunsilmukasta saatiin alkutuntumaa päivään. Tämä oli vasta alkua, siihen kaikkeen...
Matka jatkui ja reitin varrelle osuneet ns. varmat kohteet vilistivät silmissä ohitse. Hetki oltiin  varmoja seuraavasta osoitteesta. Jälleen riitti pohtimista mihin tässä mennään? Kukaan ei todellakaan tiennyt minne ollaan matkalla.
Putken päässä näkyi valoa Marttilassa. Bussi saapui Nostalgiamuseoon. Alettiin saamaan vastauksia tehtyihin kysymyksiin. Museota ylläpitää meitäkin iäkkäämpi, mutta paljon vetreämpi Aila Aumala jo 24. vuoden ajan. Hän on intohimoinen museoihminen ja kerännyt noin 30000 esinettä maatalousmiljöössä sijaitsevaan museoon. Suurimmat ovat tappurikoneita ja traktoreita, joukossa jopa kolme sekatavarakauppaa iraimistoineen menneiltä vuosikymmeniltä. Nakkilan Eläkkeensaajien ryhmä ajoi kuin suorinta  pikatietä lapsuuteensa.
Seppo Tarkkanen oli sanojensa mukaan järjestänyt mehukkaan "grillilounaan". Montaa paikkaa tarjottiin puheissa grillisavun pitopaikaksi, mutta kaikki arvaukset menivät filttiin.
Matkapäivää jatkettiin "kohti tiheempiä metsiä ja kapeampia teitä". Lopulta silmien edessä oli Enkelipuisto ja ryhmän otti vastaan sen taiteilija sekä isäntä Kyösti Iitti. Hän esitteli ryhmälle laajoin sanakääntein ja tarttuvin jutuin taiteellista työtään, joidenkin veistosten takana olevaa tarinaa ja miten idea tai raaka-aineet ovat saatu tontille. Oma nähtävyytensä on 0,5 ha kokoinen tekoallas, joka on oleellinen osa Enkelipuistoa ja patsasideoiden sijoittelua sinne.  Ruostumattomasta teräksestä muotonsa saaneet veistokset ovat ihmeellinen kokonaisuus keskellä metsikköä.
Matkaa jatketiin hyvillä mielin ja tyytyväisinä. Tie vei kohti Lappia. Niinpä kolmantena kohteena oli kaikkien matkalaisten salettina pidetty "jaahah vai niin tässä kävi, nyt sitten juodaan kaffeet Kivikylän lihapalvaamon kippolassa". Äsh, ja pieleen meni tämäkin sivistynyt arvaus. Hämmästys bussin matkustamossa oli valtaisa linja-auton kaartaessa Pyörnin Käsityökahvilan eteen parkkiin. Mikä aarreaitta ja innostavien tavaroiden löytökori se olikaan. Kahvia juodessa mietittiin, kuinka matkavastaava oli kyennyt säilyttämään ns. radiohiljaisuuden ja laatimaan yllätyksiä täynnä olevan ohjelman? Voidaan sanoa, kuinka yksikään linjuriin noussut ei osannut sanoa aamulla, mistä päin maakuntaa illalla palaa lähtöpaikalle Nakkila työväentalolle. 
Matkaseurue esittää kiitokset päivän annista matkavastaava Seppo Tarkkaselle ja osaavalle bussinkuljettaja Jarmo "Japi" Männistölle.
Lisätietojapuh.  046 811 9074/Jukka Kim

Sokkomatka Nostalgiamuseolla
Nakkilan Eläkkeensaajat ja Kyösti Iitti (keltamustassa takissaan) Enkelipuistossa
Pyörnin käsityökahvilassa nautittiin muikeat iltapäiväkaffeet

Kuvat Jukka Kim ja Seppo Tarkkanen

- 0 -

Hetki lyö musikaali

Riitta ja Valtteri Perkiökangas ovat aina muakna yhdistyksen kulttuurimatkoilla.
Hetki ennen musikaalin alkua.
Pressikuva Hetki lyö musikaali Kuva Suomen Musiikkiteatteri Valokuvaaja Raisa Taurinka

Nakkilan Eläkkeensaajat järjestivät kesäteatterimatkan 20.7.2022 Turun Ruissaloon  musikaaliin "Hetki lyö". 
Nakkilan työväentalolla kävi melkoinen hyörinä ennen kulkuneuvon nousua, sillä matkalaisia oli lähtöpuuhissa kaikkiaan 23.
Taettarimatka onnistui yli odotusten. Perillä Ruissalon Kansapuistossa odotti tulijoita maukas Koskenlaskijalohkeitto. Aikatauluun lounastarjoilu sopi hyvin ennen esitysen alkua. Lounaan jälkeen oli helppoa siirtyä seuraamaan mukaansa vievää musikaalia.
Menomatkalle yhdistyksen jäsen Irma Kyöttinen oli valmistanut hyvän ja passelin aineiston päivän hahmosta Kirka Babizinista. Siinä peilattiin hänen nosuaan erääksi Suoem kuuluismmista artisteista, hänen elämän ja työn iloja sekä suruja.
Matkan kaikki järjestelyt onnistuivat hyvin. Kesäteatterimatkaa kehiteltiin yhdistyksessä helmikuusta alkaen. Kaikkiaan bussilastillinen väkeä on hyvä saldo yhdistyksestä, jonka jäsenistä reilu 1/3 osallistui tälle putkeen menneelle kulttuurimatkalle. Kesäteatteri osoittaa sen, kuinka henkisen vireyden ylläpitäminen kuuluu olennaisesti Eläkkeensaajien ohjelmaan. Näillä asioilla on selkeää tilausta ja kulttuuri kiinnostaa jäsenistöä aina.
Lisätietoja puh. 050 372 0098/Seppo Tarkkanen

Esityksen päätyttyä yleisö nousi ylös taputtaen käsiään.
Kansanpuistossa ryhmityttiin yhteiskuvaan. Kuva Seppo Tarkkanen

Lähialuematkailu

Varteenotettava retkimuoto ja tutustumistapa ympäristöön on lähialuematkailu.
Kyseinen retki tehtiin Jorma Ritolan ja allekirjoittaneen toimesta 2–3.8.2022 Satakunnan Elämysrautateille.
Retkeä ja sen ajankohtaa suunniteltiin kevättalvesta 2022. Ideasta siirryttiin käytännnön toimiin toukokuussa. Varattiin resiinalusto ja yöpyminen Railway Station - Asemahostelli Pomarkusta.
Myöhemmin päätettiin ajaa rataosuus Pomarkku-Normarkku ja takaisin. Kesäinen sää suosi matkan tekoa. Resiinalla ajaen matka katkeaa iloisesti, rautapyörät kolkkavat, vauhti tuntuu  vinhalta. Taukopaikaksi valikoitui kuvan kaunis Keskisjoki. Pienillä tulilla paistettiin grillimakkaraa, nautittiin kylmälaukun antimista ja viihdyttiin luonnossa.  Oli kiva olla rauhassa jutustellen yhdistystoverin kanssa niitä näitä muistellen nuoruutta. Istuttiin aivan rautatien välittömässä läheisyydessä kiskoliikenteen häiritsemättä. 
Ekohenkisyyttä löytyi ja kiskoille ei jätetty mitään, kaikki irtoava tuotiin jakeeseen.
Ajomatka päättyi lähtölaituuriin Pormarkun rautatieasemalle. Majoitustoimet teimme ennen matkalla lähtöä saavuttuamme paikkakunnalle. Edessä ajon päätteeksi oli vain, asettuminen taloksi. 
Hikisen ratapenkalla vietetyn päiväpuhteen päälle sauna teki terää, ranka lepäsi fyysisen kuormituksen jälkeen. Itse tehty matkamiehen yksinkertainen illallinen maistui hyvältä ja saattoi olla jopa kaksinverroin maittavampaa kuin samainen annos kotona laitettuna ja nautittuna 
Lisätietoja puh. 046 811 9074/Jukka Kim

Majavien arkkitehtoorinen työskentely on jätttänyt jäljet satakuntalaiseen luontoon.
Jorma Ritola Normarkunjoen ylittävän terässillan rantapenkalla.
Lähtö on hyppysissä.
Keskisjoella on viihtyisä taukopaikka.

- 0 -

Matkavastaava

Yhdistyksen matkavastaava  on Seppo Tarkkanen
Hänet tavoitat  puh.  050 372 0098

Matkaohjeet

 1. Matkoille lähdetään osoitteesta Nakkilan Liikuntakeskus, Kuntopolku 1, 29250 Nakkila.
 2. Paluukyyti ajetaan lähtöpaikkaan.
 3. Lähtöpaikan ollessa jokin muu, siitä tiedotetaan erikseen.
 4. Mikäli matkajärjestelyt poikkeavat edellä mainituista, tiedotetaan niistä lähtijöille.
 5. Kyytiin voi nousta ja jäädä pois reitin varrelta. Järjestelyistä tulee sopia matkavastaavan kanssa ennen lähtöä ja tiedottaa kuljettaa.
 6. Maksut yhdistyksen pankkitilille FI72 5285 0850 1193 50.
 7. Ennalta ilmoitetun maksupäivän jälkeen matkustajan aloitteesta ja toimesta peruttua matkaa, taikka lippuvarausmaksuja ei palauteta eikä kompensoida. Lääkärin antamalla todistuksella voidaan tehdä tässä asiassa poikkeus.
 8. Matkoille osallistuvilta ulkopuolisilta henkilöiltä peritään tapahtuman hinta lisättynä 15 €.
 9. Ennen matkan alkua on ilmoitettava puhelinnumero tai muu yhteystieto, josta lähtijä on tavoitettavissa matkan- ja järjestelyjen aikana.
 10. Jokainen huolehtii ennen lähtöä omista henkilö-, matka-, ja tavaravakuutuksistaan. Yhdistys ei vakuuta matkalaisia eikä vastaa vakuutuksin heidän omaisuudestaan.
 11. Matkavastaavan puhelin 050 372 0098/’Seppo Tarkkanen

  Tervetuloa viihtyisille ja iloisille matkoillemme!
Matkat ovat mukavia ja retkeläiset iloisella päällää.

- 0 -

Linkki Hyvinvointilomat ry. kotisivuille

Klikkaamalla lomakuvia pääset katsomaan Rajaniemen tuetun lomajakson valokuvia.

- 0 -

Kylpylämatka Pärnuun

Saariston kautta Ahvenanmaalle

Ylläs-Inari-Norja Pykeijan kalastuskylä