Matkat

Ystävänpäivän risteily

Viking Linen m/s Grace on kuljetusyhtiön uudempaa laivasto Kuva Viking Line mainoskuva

Kolmen piirin, Pirkanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan yhteinen Ystävänpäivän risteily reitillä Turku-Tukholma-Turku Viking Linen m/s Gracella. 
Tiedot lippu- ja hyttivaihtoehdoista on liitteenä. 
Huomio! *) ja **) merimatkan aikataulumuutokset ovat mahdollisia.

 1. Lähtö 14.2.2023 klo 20:55*) 
 2. Paluu 15.2.2023 klo 19:50**)
  Tervetuloa!

- 0 -

 Parasta ennen 

Mennään katsomaan 25.2.2023 klo 13:00 teatteri- ja näyttämötaiteen yhtä vaativinta muotoa – monologia.
Yhden miehen komediassa kuulet ikääntymisestä ihan kaiken. Kaksikymppisen elämässä tapahtuu paljon, eikö vain. Menet naimisiin, saat lapsia, teet uraa, saat potkut, eroat, menet uudestaan naimisiin, harkitset eteisen maalaamista mintunvihreäksi… Maali loppuu, elämä jatkuu. Täytät 40 vuotta, 60 vuotta. Kunnes heräät 80-vuotiaana, keität kahvit ja otat sokerittoman, lastulevyltä maistuvan pullan. Pureskelet sitä – ja äkkiä onkin jo ilta.
Maku muuttuu myös. Jos ajattelit nelikymppisenä katsoa uudestaan sen elokuvan, jota rakastit parikymppisenä, niin älä! Se ei ole yhtä hyvä enää. Ja muoti, mitä se on? Jos pidät aina samoja vaatteita niin mitä sitten: Olet muodissa aina silloin tällöin. Farkkuja ei muutenkaan ole tehty miehille, joilla on… elintasoa. Luvassa paljon, paljon muitakin osuvia faktoja eletystä elämästä.
Ennakkotieto teatterimatka johon tulee lisäyksi ja tarkennuksia

 • Lähtö teatteriin klo 12:00 
 • Lähtö- ja paluupaikan osoite Nakkilan Liikuntakeskus, Kuntopolku 1, 29250 Nakkila
 • Esitys alkaa klo 13:00
 • Esityksen kesto sisältäen väliajan 1 t 55 min
 • Hinnat ja maksuaikataulut ilmestyvät tänne 
 • Liput maksetaan pankkiin FI72 5285 0850 1193 50 taikka taloudenhoitajalle käteisenä
 • Lisätietoja ja ilmoittautumiset puh. 050 372 0098/Seppo Tarkkanen
 • Tervetuloa! 

- 0 -

Evita musikaali

Evita musikaali oli ohjelmassa 21.10.2022
Lämpiössä hetki ennen musikaalia
Väliaikatarjoilu on hyvä teatteriravintolassa

Yhdistys teki matkan Porin teatteriin 21.10.2022 katsomaan Andrew Lloyd Webberin säveltämää Evita musikaalia. Pääosassa oli nakkilalaislähtöinen Maria Pere.
Kaikkiaan 20 jäsentä ja yhdistyksen ystävää osallistui näytökseen. Retki toteutettiin osana yhdistyksen kulttuurikoulutuksen opintokokonaisuutta "Teatteri ja musikaali. Miten musikaali rakennetaan ja musikaali osana teatteria". 
Musikaali oli tositapahtumiin pohjautuva tarina Eva ”Evita” Perónista. Hän oli eläessään Argentiinan historian vaikutusvaltaisin nainen ja henkinen johtaja.
Esityksessä kunnianhimoinen Eva matkustaa unelmiensa kaupunkiin Argentiinan pääkaupunkiin Buenos Airesiin, jossa hän 25–vuotiaana tapaa Argentiinan tulevan presidentin Juan Perónin. Avioliiton myötä Eva Perónista kasvaa kansan rakastama Evita, köyhien auttaja, jota yläluokka paheksuu. 
Pyhimykseksi elinaikanaan nimetty María Eva Duarte de Perón kuolee nuorena. Legenda Evitasta ja hänen palostaan jää elämään ikuisesti. 
Saimme  kokea jälleen kuinka  on mukavaa osallistua kulttuuritilaisuuksiin. Teatteritaide antaa voimia tulevaisuuteen ja siitä saa nautintoa pitkäksi aikaa.
Osallistujat esittävät kiitokset matkavastaava Seppo Tarkkaselle kaikkien hyväksi tehdystä valtavasta työstä.  
Hyvä me – Hyvä meidän yhdistys!
Lisätietoja puh. 046 811 9074/Jukka Kim

Porin teatterin isosali oli aivan täynnä Evita musikaalissa. On kyse suositusta ohjelmasta

- 0 -

Sokkomatka

Sokkomatka toteutettiin 21.9.2022 lähdöllä  ja järjestelyrattaat oli rasvattu timmiinsä. Matkalle osallistui 15 henkeä ja sää suosi osallistujia.
Työväentalon pihassa aprikoitiin ja fundeerattiin kysymystä, mistä me tänään itsemme lopulta löydetään? Linja-auton lähdettyä kulkuun koettiin ensinmmäinen yllätys. Heti alkuun bussinkuljettaja ja matkavastaava olivat asettaneet ohjelmistoon ovelan ketunsilmukan. Kuinka niin pieni yllätys osasikin aiheuttaa parranpärinää kauan matkustamossa. Ketunsilmukasta saatiin alkutuntumaa päivään. Tämä oli vasta alkua, siihen kaikkeen...
Matka jatkui ja reitin varrelle osuneet ns. varmat kohteet vilistivät silmissä ohitse. Hetki oltiin  varmoja seuraavasta osoitteesta. Jälleen riitti pohtimista mihin tässä mennään? Kukaan ei todellakaan tiennyt minne ollaan matkalla.
Putken päässä näkyi valoa Marttilassa. Bussi saapui Nostalgiamuseoon. Alettiin saamaan vastauksia tehtyihin kysymyksiin. Museota ylläpitää meitäkin iäkkäämpi, mutta paljon vetreämpi Aila Aumala jo 24. vuoden ajan. Hän on intohimoinen museoihminen ja kerännyt noin 30000 esinettä maatalousmiljöössä sijaitsevaan museoon. Suurimmat ovat tappurikoneita ja traktoreita, joukossa jopa kolme sekatavarakauppaa iraimistoineen menneiltä vuosikymmeniltä. Nakkilan Eläkkeensaajien ryhmä ajoi kuin suorinta  pikatietä lapsuuteensa.
Seppo Tarkkanen oli sanojensa mukaan järjestänyt mehukkaan "grillilounaan". Montaa paikkaa tarjottiin puheissa grillisavun pitopaikaksi, mutta kaikki arvaukset menivät filttiin.
Matkapäivää jatkettiin "kohti tiheempiä metsiä ja kapeampia teitä". Lopulta silmien edessä oli Enkelipuisto ja ryhmän otti vastaan sen taiteilija sekä isäntä Kyösti Iitti. Hän esitteli ryhmälle laajoin sanakääntein ja tarttuvin jutuin taiteellista työtään, joidenkin veistosten takana olevaa tarinaa ja miten idea tai raaka-aineet ovat saatu tontille. Oma nähtävyytensä on 0,5 ha kokoinen tekoallas, joka on oleellinen osa Enkelipuistoa ja patsasideoiden sijoittelua sinne.  Ruostumattomasta teräksestä muotonsa saaneet veistokset ovat ihmeellinen kokonaisuus keskellä metsikköä.
Matkaa jatketiin hyvillä mielin ja tyytyväisinä. Tie vei kohti Lappia. Niinpä kolmantena kohteena oli kaikkien matkalaisten salettina pidetty "jaahah vai niin tässä kävi, nyt sitten juodaan kaffeet Kivikylän lihapalvaamon kippolassa". Äsh, ja pieleen meni tämäkin sivistynyt arvaus. Hämmästys bussin matkustamossa oli valtaisa linja-auton kaartaessa Pyörnin Käsityökahvilan eteen parkkiin. Mikä aarreaitta ja innostavien tavaroiden löytökori se olikaan. Kahvia juodessa mietittiin, kuinka matkavastaava oli kyennyt säilyttämään ns. radiohiljaisuuden ja laatimaan yllätyksiä täynnä olevan ohjelman? Voidaan sanoa, kuinka yksikään linjuriin noussut ei osannut sanoa aamulla, mistä päin maakuntaa illalla palaa lähtöpaikalle Nakkila työväentalolle. 
Matkaseurue esittää kiitokset päivän annista matkavastaava Seppo Tarkkaselle ja osaavalle bussinkuljettaja Jarmo "Japi" Männistölle.
Lisätietojapuh.  046 811 9074/Jukka Kim

Sokkomatka Nostalgiamuseolla
Nakkilan Eläkkeensaajat ja Kyösti Iitti (keltamustassa takissaan) Enkelipuistossa
Pyörinin käsityökahvilassa nautittiin mukeat iltapäiväkaffeet

Kuvat Jukka Kim ja Seppo Tarkkanen

- 0 -

Hetki lyö musikaali

Riitta ja Valtteri Perkiökangas ovat aina muakna yhdistyksen kulttuurimatkoilla.
Hetki ennen musikaalin alkua.
Pressikuva Hetki lyö musikaali Kuva Suomen Musiikkiteatteri Valokuvaaja Raisa Taurinka

Nakkilan Eläkkeensaajat järjestivät kesäteatterimatkan 20.7.2022 Turun Ruissaloon  musikaaliin "Hetki lyö". 
Nakkilan työväentalolla kävi melkoinen hyörinä ennen kulkuneuvon nousua, sillä matkalaisia oli lähtöpuuhissa kaikkiaan 23.
Taettarimatka onnistui yli odotusten. Perillä Ruissalon Kansapuistossa odotti tulijoita maukas Koskenlaskijalohkeitto. Aikatauluun lounastarjoilu sopi hyvin ennen esitysen alkua. Lounaan jälkeen oli helppoa siirtyä seuraamaan mukaansa vievää musikaalia.
Menomatkalle yhdistyksen jäsen Irma Kyöttinen oli valmistanut hyvän ja passelin aineiston päivän hahmosta Kirka Babizinista. Siinä peilattiin hänen nosuaan erääksi Suoem kuuluismmista artisteista, hänen elämän ja työn iloja sekä suruja.
Matkan kaikki järjestelyt onnistuivat hyvin. Kesäteatterimatkaa kehiteltiin yhdistyksessä helmikuusta alkaen. Kaikkiaan bussilastillinen väkeä on hyvä saldo yhdistyksestä, jonka jäsenistä reilu 1/3 osallistui tälle putkeen menneelle kulttuurimatkalle. Kesäteatteri osoittaa sen, kuinka henkisen vireyden ylläpitäminen kuuluu olennaisesti Eläkkeensaajien ohjelmaan. Näillä asioilla on selkeää tilausta ja kulttuuri kiinnostaa jäsenistöä aina.
Lisätietoja puh. 050 372 0098/Seppo Tarkkanen

Esityksen päätyttyä yleisö nousi ylös taputtaen käsiään.
Kansanpuistossa ryhmityttiin yhteiskuvaan. Kuva Seppo Tarkkanen

Lähialuematkailu

Varteenotettava retkimuoto ja tutustumistapa ympäristöön on lähialuematkailu.
Kyseinen retki tehtiin Jorma Ritolan ja allekirjoittaneen toimesta 2–3.8.2022 Satakunnan Elämysrautateille.
Retkeä ja sen ajankohtaa suunniteltiin kevättalvesta 2022. Ideasta siirryttiin käytännnön toimiin toukokuussa. Varattiin resiinalusto ja yöpyminen Railway Station - Asemahostelli Pomarkusta.
Myöhemmin päätettiin ajaa rataosuus Pomarkku-Normarkku ja takaisin. Kesäinen sää suosi matkan tekoa. Resiinalla ajaen matka katkeaa iloisesti, rautapyörät kolkkavat, vauhti tuntuu  vinhaltakin. Taukopaikaksi valikoitui kuvan kaunis Keskisjoki. Pienillä tulilla paistettiin grillimakkaraa, nautittiin kylmälaukun antimista ja viihdyttiin luonnossa.  Oli kiva olla ihan rauhassa jutustellen yhdistystoverin kanssa niitä näitä sekä muistellen nuoruutta. Istuttiin rautatien välittömässä läheisyydessä muun kiskoliikenteen häiritsemättä. 
Ekohenkisyyttä löytyi riittävästi, kiskoille ei jätetty mitään, kaikki irtoava tuotiin lajitteluun.
Ajomatka päättyi lähtölaituuriin Pormarkun rautatieasemalle. Majoitustoimet teimme ennen matkalla lähtöä saavuttuamme paikkakunnalle. Edessä ajon päätteeksi oli vain, asettuminen taloksi. 
Hikisen ratapenkalla vietetyn päiväpuhteen päälle sauna teki terää, ranka lepäsi fyysisen kuormituksen jälkeen. Itse tehty matkamiehen yksinkertainen illallinen maistui hyvältä ja saattoi olla jopa kaksinverroin maittavampaa kuin samainen annos kotona laitettuna ja nautittuna 
Lisätietoja puh. 046 811 9074/Jukka Kim

Majavien arkkitehtoorinen työskentely on jätttänyt jäljet satakuntalaiseen luontoon.
Jorma Ritola Normarkunjoen ylittävän terässillan rantapenkalla.
Lähtö on hyppysissä.
Keskisjoella on viihtyisä taukopaikka.

EKL:n jäsenristeily

Liiton jäsenristeily toteutetaan m/s Silja Symphonyllä  28.-30.11.2023.
Risteilyn aikataulu tarkentuu ennen lähtöä. 
Matkan aikatauluun kuuluu omaehtoinen päivä Tukholmassa 29.11.2023.

 • Lähtö 28.11.2023 klo 17:00 Helsingin Olympia-terminaalista
 • Paluu 30.11.2023 klo 10:30 Helsingin Olympia-terminaaliin
  Tervetuloa!
M/s Silja Symphony on rakennettu Turussa Kuva Marko Stemphel

- 0 -

Matkavastaava

Yhdistyksen matkavastaava  on Seppo Tarkkanen
Hänet tavoitat  puh.  050 372 0098

Matkaohjeet

 1. Matkoille lähdetään osoitteesta Nakkilan Liikuntakeskus, Kuntopolku 1, 29250 Nakkila.
 2. Paluukyyti ajetaan lähtöpaikkaan.
 3. Lähtöpaikan ollessa jokin muu, siitä tiedotetaan erikseen.
 4. Mikäli matkajärjestelyt poikkeavat edellä mainituista, tiedotetaan niistä lähtijöille.
 5. Kyytiin voi nousta ja jäädä pois reitin varrelta. Järjestelyistä tulee sopia matkavastaavan kanssa ennen lähtöä ja tiedottaa kuljettaa.
 6. Maksut yhdistyksen pankkitilille FI72 5285 0850 1193 50.
 7. Ennalta ilmoitetun maksupäivän jälkeen matkustajan aloitteesta ja toimesta peruttua matkaa, taikka lippuvarausmaksuja ei palauteta eikä kompensoida. Lääkärin antamalla todistuksella voidaan tehdä tässä asiassa poikkeus.
 8. Matkoille osallistuvilta ulkopuolisilta henkilöiltä peritään tapahtuman hinta lisättynä 15 €.
 9. Ennen matkan alkua on ilmoitettava puhelinnumero tai muu yhteystieto, josta lähtijä on tavoitettavissa matkan- ja järjestelyjen aikana.
 10. Jokainen huolehtii ennen lähtöä omista henkilö-, matka-, ja tavaravakuutuksistaan. Yhdistys ei vakuuta matkalaisia eikä vastaa vakuutuksin heidän omaisuudestaan.
 11. Matkavastaavan puhelin 050 372 0098/’Seppo Tarkkanen

  Tervetuloa viihtyisille ja iloisille matkoillemme!
Matkat ovat mukavia ja retkeläiset iloisella päällää.

- 0 -

Linkki Hyvinvointilomat ry. kotisivuille

Klikkaamalla lomakuvia pääset katsomaan Rajaniemen tuetun lomajakson valokuvia.

- 0 -