Matkat

Teatteriesityksenä Cabaret

Nakkilan Eläkkeensaajat tekee teatterimatkan 28.10.2023 klo 13:00  Turun kaupunginteatteriin katsomaan  Cabaret esitystä.
Iltapäivän ruokailun järjestää yhdistys sisältäen kahvin ja 2*sämpylän/osallistuja. Tarjoilun hinta on 5 €/osallistuja, tarjoilu maksetaan käteisellä ja mieluummin tasarahalla.
Väliaikatarjoilusta kukin huolehtii haluamallaan tavalla.
Lähtö klo 10:00 osoitteesta Nakkilan Liikuntakeskus, Kuntopolku 1. Linja-auto palaa samaan paikkaan esityksen päätyttyä.
Lisätietoja puh. 050 372 0098/Seppo Tarkkanen.
Tervetuloa!

Kuva Turun kaupunginteatterin kuvapankki

Syysmatka 17.–19.11.2023

Härmän kylpylä on iso ja laaja kokonaisuus

Yhdistyksen syysmatka Härmän kylpylään 17.–19.11.2023.  
Hinnat edellyttävät minimissään 16. osallistujaa. Ryhmäkokonaisuuden täyttämiseksi olisi hyvä saada vielä lisää lähtijöitä varmistettua. Ilmoittautumiset viimeistään 31.10.2023 mennessä. Kannattaa olla ajoissa liikkeellä asian suhteen. 
Matka sisältää ja sen hinta on; 

 • 2 hh/140 €/hlö/2 vrk  (mikäli osallistujia vähemmän kuin 16. hintana on silloin 153 €.  Palvelupaketin sisältö on samanlainen)
 • 1 hh/210 €/hlö/2 vrk
 • 2*aamiainen ja 2*lounas tai päivällinen  
 • Kuntosalin käytön ja kylpyläpalvelut
 • Lauantaina Nakkilan Eläkkeensaajille on varattu oma jumppa klo 12-14, osallistuminen on vapaaehtoista
 • Käsitellään ja keskustellaan Hyvänmielen kerhon aineistoa ja mahdollisuuksia  Eläkkeensaajien toiminnassa
 • Hinta sisältää 2*sisäänpääsyn tansseihin. Perjantaina esiintyy Saija Tuupanen
 • Maksut suoritetaan Härmän kylpylään toteutuman mukaan
 • Kuljetus omin ajoneuvoin. Kyytiläiset maksavat kuljetuksen ajoneuvon kuljettajalle
 • Kuljetuksen suunnittelua varten ilmoita osallistumisesta
 • Paikat menevät kuin kuumille kiville, ota siksi  yhteys matkavastaavaan
 • Matkavakuutuksen jokainen hoitaa itse. Yhdistys ei vakuuta henkilöitä eikä kenenkään omaisuutta
  Tervetuloa!
 • Ilmoittautumiset puh. 050 372 0098/Seppo Tarkkanen

"Pramia" sokkomatka 

Nakkilan Eläkkeensaajien sokkomatka tehtiin 8.8.2023.
Puheissa niin sanottuna varmana nakkina tiedettiin bussin ajavan suoraan Olkiluotoon. Tätä ajatusta tuki se, kuinka matkalaisten henkilötunnukset täytyi lähettää etukäteen tutustumiskohteeseen. Kaikki tuntui pitävän paikkansa. Bussi lähti Nakkilasta VT2 kohti länttä. Jaahah, me tiedetään tämä. Pori jäikin yllättäen oikealle ja matka vain jatkui. Ei se mennytkään niin kuin matkalaiset pohtivat. Ajettiin Kankaanpään ohitse. Parranpärinä oli jo kovaa, sen täytyy olla Niinisalo. Saavuttiin varuskunnan paikoitusalueelle ja matkalaiset saivat kuulla ylil. Högbacakan tulevan ryhmää vastaan.
Mikä henkilö sieltä saatiinkaan meille. Hän oli valmistanut asiaa sisältävän paketin ja tietomäärän, että oksat pois. Ylil. Högbackalla riitti aikaa ja järjestelmällisyyttä lukuisten kysymysten vastauksiin. Eläkkeensaajia valaistiin NATO- Suomen puolustusvoimista ja sen joukkojen koulutuksesta.
Matka jatkui ohi Parkanon ja aprikonti kävi kiivaana, mikä on seuraava osoite? Lounasta aatanee jossain vaiheessa. Ruokapaikka löytyi ja siitä jatkettiin seuraavaan kohteeseen, Jalasjärven kotiseutumuseolle. Museolla on yli 31 000 luetteloitua esinettä, joista noin 8 000 on kuvattu digimuotoon. Paikkakunnalle tyypillisiin tuulimyllyhin otettiin tuntumaa enemmän ja vähemmän historian katsauksissa. Niitä sivuttiin monessa pueenvuorossa. Varsinaiseen aarreaittaan päästiin käsiksi museokauppassa.  Mikä tavaratalo se olikaan!
Matka vain jatkui, ajettiin Ilvesjoelle. Kohteeksi oli otettu Pramia Oy:n viina-, ja oluttehdas. Tehtaanmyymälässä kuultiin yhtiön hallituksen puheenjohtajan Marko Mäkisen esitys yrityksen muovipullojen kierrätykseen perustuvasta tuotannosta. Yhdistyksen jäsenet nauroivat heleästi ja iloisina, "kun vihdoinkin Eläkkeensaajat älysi parkkeerata ittensä viinatehtaan myymälään." Joitain ostoksia tehtiin ja juttu lensi juomien ympärillä. Siirtymä seuraavaan paikkaan oli lyhyt, ajettiin Alpon Savanniin. Tänä suvena menehtynyt Alpo Koivumäen töihin tutustuttiin erikoisohjelmalla. Museolla oli Nakkilan Eläkkeensaajille omat aukioloaika ja palvelut toimivat joustavasti. Alpon Savanni oli mielenkiintoinen paikka, ulkoilmamuseossa työt herättivät keskustelua ja pohdintaa, kuka oli mitäkin nähnyt Savannilla ja kuinka henkilö oli kokemut taiteen ahaa-elämyksen.
Kiitos Seppo ja Arja Tarkkaselle sokkomatkan suunnittelusta, toteutuksesta ja vissistä salassapidosta. Yhdistys esittää kiitoksen Jarmo "Japi" Männistölle, joka on ajanut monet vuodet keikkoja. Sokkomatkan jälkeen hän siirtyy aktiivisesta toiminnasta  vapaa-ajan laitumille. Kiitos!
Lisätietoja puh. 046 811 9074/Jukka Kim

Jalasjärven museokauppa oli riaks aarreaitta
Sokkomatka 8.8.2023 oli menestys. Tässä keskustellaan ylil. Högbaclan johdolla
Jalasjärvene kotisutumuseo
Alpo Koivumäki, Viimeinen lautta

Vaimoni on toista maata

Nakkilalaiset asettuivat katsomon yläosaan
On koittanut Kirjurinluodon kesäteatterin loppukiitosten aika

Huolella valmisteltu kesäteatterimatka tehtiin 29.6.2023 Kirjurinluotoon Poriin. Nakkilasta lähti liikkeelle täys' poka porukkaa. 
Matkavastaavan  järjestelyt menivät jälleen kerran nappiin, matka myytiin yhdistyksessä humaksessa loppuun. 
Kulttuuriannilla on selkeää tilausta. Nakkilan Eläkkeensaajissa ymmärretään kulttuurin olevan osa jokapäiväistä elämää ja sen kuuluvan kaikille. Henkisen ilmapiirin ylläpito ja vireyden ylläpito sekä kohottaminen on tärkeässä roolissa ikääntyvien arjessa. Yhdistyksenä kuljetaan johdonmukaisesti tämän asian kärjessä.
Kirjurin näyttämöllä esitettiin hullunhauska, vauhdikas Vaimoni on toista maata. Miika Kuosmasen ohjaamassa näytelmässä pääosia esittivät Maria Kuusiluoma, Joonas Nordman ja Jenni Kokander. Yleisöön upposi Maria Kuusiluoman reipas näytteleminen ja taitava sekä osaava liikehdintä esityksen aikana eri episodeissa. Hän otti näyttämön haltuunsa alkuaskelista lähtien. 
Näytelmän ohjajana työskenteli Miika Kuosmanen, joten hän osallistui näytelmään kaksoisroolissa. Kiitokset esitetään Kirjurin kesäteatterille.
Yhdistyksen oma väki on tyytyväinen matkavastaavan Seppo Tarkkasen jämptiin ja onnistuneeseen työskentelyyn järjestelyjen ja pääsylippuhankintojen eteen. Kiitos esitetään vastuuhenkilölle kuten kuuluu.
Lisätietoja puh. 046 811 9074/Jukka Kim

 Parasta ennen monologi

Onnistunut teatterimatka tehtiin 25.2.2023  katsomaan Parasta ennen – monologia. Sen esitti vierailijana Ilmari Saarelainen. Hän onnistui esityksessään täydellisesti. Rooli sopii Matti Pekka Ilmari Saarelaiselle kuin nenä päähän. Saattoi olla, että näyttelijä itse nautti ikänsä puolesta täysillä esiintymisestä roolissaan. Hän kykeni antamaan katsojille kaiken sen, mitä ikääntyminen pitää sisällään. Yhdistyksen matkavastaavalta hyvää pelisilmän osoitusta valita  – Parasta ennen.
Nakkilan Eläkkeensaajien jäsenet nautti esityksestä täysin siemauksin. Kahveekeskusteluissa ja penkkiriveillä puoliajan päätyttyä supatettiin puolitosissaan, kuinka näyttämöllä nähty on "jotenkin tutun oloista ja aivan kuin  näkisi osan omaa elämää esitettynä Porin teatterin isolla näyttämöllä. Tätä ei ollakkaan ennen nähty." Voi sitä naurua ja lystiä katsomossa, Ilmari Saarelaisen osuessa napakasti kuumaan niittiin  vanhenemisen kultaisessa nauhassa. Yleisö eli antaumuksella mukana tapahtumissa vaikka kyseessä oli monologi, näyttämötaiteen vaativin laji. Erinomasta työtä ja Ilmari Saarelainen  hyödynsi käsikirjoituksen parhaat puolet ja muokkasi niistä oman näköisen suorituksen, joka painui katselijan sieluun ja sydämeen.
Nakkilan Eläkkeensaajista oli liikenteessä 14. hengen ryhmä. Me pidetään tätä hyvänä tunnuslukuna kulttuuriasioissa teatterimatkoilla. Kiitos yhdistyksen, tuettuna ja hyvin suunniteltuna retkenä, saatiin jäseniä mukavasti teatteriin. Antoisa kulttuuripäivä meni nappiin. 
Kaikki osanottajat esittävät kiitoksen matkavastaava Seppo Tarkkaselle esimerkkilisestä työstä yhdistysväen eteen tehdystä valmisteluista. Kaikki sujui putkeen ja järjestelyt pelitti täydellisesti. 
Kiitos!
Lisätietoja puh. 046 811 9074/Jukka Kim

Outi ja Kalevi Kilkku ison salin keskiosassa
Puoliaikakeskusteluja käytiin tuoliriveillä intensiivisesti
Isolla ryhmällä asetuttiin kuvaan lämpiössä
Ennen esitystä lämpiössä lennätettiin juttua

Evita musikaali

Evita musikaali oli ohjelmassa 21.10.2022
Lämpiössä hetki ennen musikaalia
Väliaikatarjoilu on hyvä teatteriravintolassa

Yhdistys teki matkan Porin teatteriin 21.10.2022 katsomaan Andrew Lloyd Webberin säveltämää Evita musikaalia. Pääosassa oli nakkilalaislähtöinen Maria Pere.
Kaikkiaan 20 jäsentä ja yhdistyksen ystävää osallistui näytökseen. Retki toteutettiin osana yhdistyksen kulttuurikoulutuksen opintokokonaisuutta "Teatteri ja musikaali. Miten musikaali rakennetaan ja musikaali osana teatteria". 
Musikaali oli tositapahtumiin pohjautuva tarina Eva ”Evita” Perónista. Hän oli eläessään Argentiinan historian vaikutusvaltaisin nainen ja henkinen johtaja.
Esityksessä kunnianhimoinen Eva matkustaa unelmiensa kaupunkiin Argentiinan pääkaupunkiin Buenos Airesiin, jossa hän 25–vuotiaana tapaa Argentiinan tulevan presidentin Juan Perónin. Avioliiton myötä Eva Perónista kasvaa kansan rakastama Evita, köyhien auttaja, jota yläluokka paheksuu. 
Pyhimykseksi elinaikanaan nimetty María Eva Duarte de Perón kuolee nuorena. Legenda Evitasta ja hänen palostaan jää elämään ikuisesti. 
Saimme  kokea jälleen kuinka  on mukavaa osallistua kulttuuritilaisuuksiin. Teatteritaide antaa voimia tulevaisuuteen ja siitä saa nautintoa pitkäksi aikaa.
Osallistujat esittävät kiitokset matkavastaava Seppo Tarkkaselle kaikkien hyväksi tehdystä valtavasta työstä.  
Hyvä me – Hyvä meidän yhdistys!
Lisätietoja puh. 046 811 9074/Jukka Kim

Porin teatterin isosali oli aivan täynnä Evita musikaalissa. On kyse suositusta ohjelmasta

Sokkomatka

Sokkomatka toteutettiin 21.9.2022 lähdöllä  ja järjestelyrattaat oli rasvattu timmiinsä. Matkalle osallistui 15 henkeä ja sää suosi osallistujia.
Työväentalon pihassa aprikoitiin ja fundeerattiin kysymystä, mistä me tänään itsemme lopulta löydetään? Linja-auton lähdettyä kulkuun koettiin ensinmmäinen yllätys. Heti alkuun bussinkuljettaja ja matkavastaava olivat asettaneet ohjelmistoon ovelan ketunsilmukan. Kuinka niin pieni yllätys osasikin aiheuttaa parranpärinää kauan matkustamossa. Ketunsilmukasta saatiin alkutuntumaa päivään. Tämä oli vasta alkua, siihen kaikkeen...
Matka jatkui ja reitin varrelle osuneet ns. varmat kohteet vilistivät silmissä ohitse. Hetki oltiin  varmoja seuraavasta osoitteesta. Jälleen riitti pohtimista mihin tässä mennään? Kukaan ei todellakaan tiennyt minne ollaan matkalla.
Putken päässä näkyi valoa Marttilassa. Bussi saapui Nostalgiamuseoon. Alettiin saamaan vastauksia tehtyihin kysymyksiin. Museota ylläpitää meitäkin iäkkäämpi, mutta paljon vetreämpi Aila Aumala jo 24. vuoden ajan. Hän on intohimoinen museoihminen ja kerännyt noin 30000 esinettä maatalousmiljöössä sijaitsevaan museoon. Suurimmat ovat tappurikoneita ja traktoreita, joukossa jopa kolme sekatavarakauppaa iraimistoineen menneiltä vuosikymmeniltä. Nakkilan Eläkkeensaajien ryhmä ajoi kuin suorinta  pikatietä lapsuuteensa.
Seppo Tarkkanen oli sanojensa mukaan järjestänyt mehukkaan "grillilounaan". Montaa paikkaa tarjottiin puheissa grillisavun pitopaikaksi, mutta kaikki arvaukset menivät filttiin.
Matkapäivää jatkettiin "kohti tiheempiä metsiä ja kapeampia teitä". Lopulta silmien edessä oli Enkelipuisto ja ryhmän otti vastaan sen taiteilija sekä isäntä Kyösti Iitti. Hän esitteli ryhmälle laajoin sanakääntein ja tarttuvin jutuin taiteellista työtään, joidenkin veistosten takana olevaa tarinaa ja miten idea tai raaka-aineet ovat saatu tontille. Oma nähtävyytensä on 0,5 ha kokoinen tekoallas, joka on oleellinen osa Enkelipuistoa ja patsasideoiden sijoittelua sinne.  Ruostumattomasta teräksestä muotonsa saaneet veistokset ovat ihmeellinen kokonaisuus keskellä metsikköä.
Matkaa jatketiin hyvillä mielin ja tyytyväisinä. Tie vei kohti Lappia. Niinpä kolmantena kohteena oli kaikkien matkalaisten salettina pidetty "jaahah vai niin tässä kävi, nyt sitten juodaan kaffeet Kivikylän lihapalvaamon kippolassa". Äsh, ja pieleen meni tämäkin sivistynyt arvaus. Hämmästys bussin matkustamossa oli valtaisa linja-auton kaartaessa Pyörnin Käsityökahvilan eteen parkkiin. Mikä aarreaitta ja innostavien tavaroiden löytökori se olikaan. Kahvia juodessa mietittiin, kuinka matkavastaava oli kyennyt säilyttämään ns. radiohiljaisuuden ja laatimaan yllätyksiä täynnä olevan ohjelman? Voidaan sanoa, kuinka yksikään linjuriin noussut ei osannut sanoa aamulla, mistä päin maakuntaa illalla palaa lähtöpaikalle Nakkila työväentalolle. 
Matkaseurue esittää kiitokset päivän annista matkavastaava Seppo Tarkkaselle ja osaavalle bussinkuljettaja Jarmo "Japi" Männistölle.
Lisätietojapuh.  046 811 9074/Jukka Kim

Sokkomatka Nostalgiamuseolla
Nakkilan Eläkkeensaajat ja Kyösti Iitti (keltamustassa takissaan) Enkelipuistossa
Pyörnin käsityökahvilassa nautittiin muikeat iltapäiväkaffeet

Kuvat Jukka Kim ja Seppo Tarkkanen

- 0 -

Hetki lyö musikaali

Riitta ja Valtteri Perkiökangas ovat aina muakna yhdistyksen kulttuurimatkoilla.
Hetki ennen musikaalin alkua.
Pressikuva Hetki lyö musikaali Kuva Suomen Musiikkiteatteri Valokuvaaja Raisa Taurinka

Nakkilan Eläkkeensaajat järjestivät kesäteatterimatkan 20.7.2022 Turun Ruissaloon  musikaaliin "Hetki lyö". 
Nakkilan työväentalolla kävi melkoinen hyörinä ennen kulkuneuvon nousua, sillä matkalaisia oli lähtöpuuhissa kaikkiaan 23.
Taettarimatka onnistui yli odotusten. Perillä Ruissalon Kansapuistossa odotti tulijoita maukas Koskenlaskijalohkeitto. Aikatauluun lounastarjoilu sopi hyvin ennen esitysen alkua. Lounaan jälkeen oli helppoa siirtyä seuraamaan mukaansa vievää musikaalia.
Menomatkalle yhdistyksen jäsen Irma Kyöttinen oli valmistanut hyvän ja passelin aineiston päivän hahmosta Kirka Babizinista. Siinä peilattiin hänen nosuaan erääksi Suoem kuuluismmista artisteista, hänen elämän ja työn iloja sekä suruja.
Matkan kaikki järjestelyt onnistuivat hyvin. Kesäteatterimatkaa kehiteltiin yhdistyksessä helmikuusta alkaen. Kaikkiaan bussilastillinen väkeä on hyvä saldo yhdistyksestä, jonka jäsenistä reilu 1/3 osallistui tälle putkeen menneelle kulttuurimatkalle. Kesäteatteri osoittaa sen, kuinka henkisen vireyden ylläpitäminen kuuluu olennaisesti Eläkkeensaajien ohjelmaan. Näillä asioilla on selkeää tilausta ja kulttuuri kiinnostaa jäsenistöä aina.
Lisätietoja puh. 050 372 0098/Seppo Tarkkanen

Esityksen päätyttyä yleisö nousi ylös taputtaen käsiään.
Kansanpuistossa ryhmityttiin yhteiskuvaan. Kuva Seppo Tarkkanen

Lähialuematkailu

Varteenotettava retkimuoto ja tutustumistapa ympäristöön on lähialuematkailu.
Kyseinen retki tehtiin Jorma Ritolan ja allekirjoittaneen toimesta 2–3.8.2022 Satakunnan Elämysrautateille.
Retkeä ja sen ajankohtaa suunniteltiin kevättalvesta 2022. Ideasta siirryttiin käytännnön toimiin toukokuussa. Varattiin resiinalusto ja yöpyminen Railway Station - Asemahostelli Pomarkusta.
Myöhemmin päätettiin ajaa rataosuus Pomarkku-Normarkku ja takaisin. Kesäinen sää suosi matkan tekoa. Resiinalla ajaen matka katkeaa iloisesti, rautapyörät kolkkavat, vauhti tuntuu  vinhalta. Taukopaikaksi valikoitui kuvan kaunis Keskisjoki. Pienillä tulilla paistettiin grillimakkaraa, nautittiin kylmälaukun antimista ja viihdyttiin luonnossa.  Oli kiva olla rauhassa jutustellen yhdistystoverin kanssa niitä näitä muistellen nuoruutta. Istuttiin aivan rautatien välittömässä läheisyydessä kiskoliikenteen häiritsemättä. 
Ekohenkisyyttä löytyi ja kiskoille ei jätetty mitään, kaikki irtoava tuotiin jakeeseen.
Ajomatka päättyi lähtölaituuriin Pormarkun rautatieasemalle. Majoitustoimet teimme ennen matkalla lähtöä saavuttuamme paikkakunnalle. Edessä ajon päätteeksi oli vain, asettuminen taloksi. 
Hikisen ratapenkalla vietetyn päiväpuhteen päälle sauna teki terää, ranka lepäsi fyysisen kuormituksen jälkeen. Itse tehty matkamiehen yksinkertainen illallinen maistui hyvältä ja saattoi olla jopa kaksinverroin maittavampaa kuin samainen annos kotona laitettuna ja nautittuna 
Lisätietoja puh. 046 811 9074/Jukka Kim

Majavien arkkitehtoorinen työskentely on jätttänyt jäljet satakuntalaiseen luontoon.
Jorma Ritola Normarkunjoen ylittävän terässillan rantapenkalla.
Lähtö on hyppysissä.
Keskisjoella on viihtyisä taukopaikka.

EKL:n jäsenristeily

Liiton jäsenristeily toteutetaan m/s Silja Symphonyllä  28.-30.11.2023.
Risteilyn aikataulu tarkentuu ennen lähtöä. 
Matkan aikatauluun kuuluu omaehtoinen päivä Tukholmassa 29.11.2023.

 • Lähtö 28.11.2023 klo 17:00 Helsingin Olympia-terminaalista
 • Paluu 30.11.2023 klo 10:30 Helsingin Olympia-terminaaliin
  Tervetuloa!
M/s Silja Symphony on rakennettu Turussa Kuva Marko Stemphel

- 0 -

Matkavastaava

Yhdistyksen matkavastaava  on Seppo Tarkkanen
Hänet tavoitat  puh.  050 372 0098

Matkaohjeet

 1. Matkoille lähdetään osoitteesta Nakkilan Liikuntakeskus, Kuntopolku 1, 29250 Nakkila.
 2. Paluukyyti ajetaan lähtöpaikkaan.
 3. Lähtöpaikan ollessa jokin muu, siitä tiedotetaan erikseen.
 4. Mikäli matkajärjestelyt poikkeavat edellä mainituista, tiedotetaan niistä lähtijöille.
 5. Kyytiin voi nousta ja jäädä pois reitin varrelta. Järjestelyistä tulee sopia matkavastaavan kanssa ennen lähtöä ja tiedottaa kuljettaa.
 6. Maksut yhdistyksen pankkitilille FI72 5285 0850 1193 50.
 7. Ennalta ilmoitetun maksupäivän jälkeen matkustajan aloitteesta ja toimesta peruttua matkaa, taikka lippuvarausmaksuja ei palauteta eikä kompensoida. Lääkärin antamalla todistuksella voidaan tehdä tässä asiassa poikkeus.
 8. Matkoille osallistuvilta ulkopuolisilta henkilöiltä peritään tapahtuman hinta lisättynä 15 €.
 9. Ennen matkan alkua on ilmoitettava puhelinnumero tai muu yhteystieto, josta lähtijä on tavoitettavissa matkan- ja järjestelyjen aikana.
 10. Jokainen huolehtii ennen lähtöä omista henkilö-, matka-, ja tavaravakuutuksistaan. Yhdistys ei vakuuta matkalaisia eikä vastaa vakuutuksin heidän omaisuudestaan.
 11. Matkavastaavan puhelin 050 372 0098/’Seppo Tarkkanen

  Tervetuloa viihtyisille ja iloisille matkoillemme!
Matkat ovat mukavia ja retkeläiset iloisella päällää.

- 0 -

Linkki Hyvinvointilomat ry. kotisivuille

Klikkaamalla lomakuvia pääset katsomaan Rajaniemen tuetun lomajakson valokuvia.

- 0 -