Järjestöpäivät

14.3.2020

Rajaniemen Siekkissali sai täytensä eläkkeensaajista.
Rajaniemen Siekkissali sai täytensä eläkkeensaajista.
Nakkilan Eläkkeensaajien ryhmää.
Nakkilan Eläkkeensaajien ryhmää.
Eijo Välimäki illanvieton tunnelmissa.
Eijo Välimäki illanvieton tunnelmissa.
Jukka Kim'n tekemä iltapuku Sirkka Seppälälle äänestettiin parhaaksi.
Jukka Kim'n tekemä iltapuku Sirkka Seppälälle äänestettiin parhaaksi.

EKL:n Satakunnan piirin Järjestöpäivät työskentelivät 11-13.3.2020 Rajaniemen lomakeskuksessa.

Paikalla oli edustus 14. yhdistyksestä 45. henkilöllä. Heidän lisäkseen piiriä edustivat puheenjohtaja Tuulikki Pajunen ja piirin sihteeri Marja-Liisa Kallionpää ja EKL:n kouluttajana työskenteli järjestöjohtaja Petra Toivonen.

Nakkilan Eläkkeensaajista järjestöpäiville osallistuivat Jukka Kim, Vuokko Sallinen, Unto Suomi ja Eijo Välimäki. Nakkilalaisten toimintatapa ja osallistuminen järjestöpäiviin oli esimerkillistä, kaikki siihen liittyvä hoidettiin mallikkaasti, ryhdikkäästi, selkein sanakääntein kipeäkin asia esitellen aiheeseen kuuluvalla tavalla. Se oli hienoa työskentelyä isossa joukossa, Nakkilan Eläkkeensaajien ryhmä esiintyi edukseen kaikkina kolmena päivänä.

Illanviettoon saatiin runsaasti ohjelmaa, joka yllätti järjestäjät positiivisesti. Mukavaa oli nähdä, kuinka eläkeläisillä riitti ideoita ja hauskaa oli aina kurkihirren yläpintaa saakka. Estradilla nähtiin sydäntä särkevä näytelmä ikääntyvän pariskunnan arjesta. Iltapukukilpailuun osallistui kolmen herran ja daamin joukkueet. Miesten tehtävänä oli toteuttaa seuralaisilleen iltapuku kierrätysmateriaaleista. Kaikilla mittareilla mitaten, onnistuminen jokaisella pariskunnalla oli täydellinen. Muotitietoinen yleisö sai sanoa lopuksi painavan sanansa luomusten suhteen. Parhaaksi puvuksi arvostettiin Jukka Kim'n elegantti ja hillityn hieno iltapuku merikarvialaiselle daamilleen Sirkka Seppälälle.

Illan tarjoilun toteuttivat Kiikan Eläkkeensaajat Sirkka-Liisa Haapaniemen johdolla. Heille uskottu tehtävä vedettiin läpi viimeistä silausta myöden ammattimaisella otteella.

Järjestöpäivien 3. päivä oli piirin omien asioiden seulontaa. Se käytettiin tehokkaasti hyödyksi ja dialogi oli hyvä. 

Piirin järjestöpäiviltä jäi käteen enemmän kuin osattiin odottaa. Tapaamiset yhdistysväen parissa ovat hyödyllisiä ja niitä kannattaa pitää yllä. Säännölliset toistuvat Järjestöpäivät, tarjoavat siihen yhden foorumin.

Onnistuneen Rajaniemen koulutusjakson päätyttyä, hetki ennen kotimatkalle lähtöä saatiin tietää, kuinka lomakeskuksen ukset sulkeutuvat 31.5.2020 saakka EKL:n linjauksen mukaan varotoimenpiteenä Koronavirusta vastaan.

Lisätietoja puh. 046 811 9074/Jukka Kim

Kuvat Marja-Liisa Kallionpää ja JKim