"Herra yliluutnantti! Sokkomatka valmiina kierrokselle"

9.8.2023

Nakkilan Eläkkeensaajien sokkomatka tehtiin 8.8.2023. Sen ensikohteena ja yhtenä erikoisuutena oli Niinisalon varuskunta Kankaanpäässä. Yhdistyksen otti vastaan yliluutnantti Högbacka. Meidät vastaanotti henkilö, jolla kaikki oli täydellisesti hanskassa. Erikoinen tilanne, iällään olevien eläkkeensaajien ryhmä, opastus, vastaukset lukuisiin kysymyksiin ja astuminen nopeassa tahdissa sekä yllättäen tähän työtehtävään tuntuivat olevan ylil. Högbacakalle juuri hänen parasta aluettaan. Hän teki loistotyötä siviilivieraiden hyväksi!
Matka jatkui Jalasjärvelle, jossa tutustuttiin kotiseutumuseoon. Museolla on 31 000 luetteloitua esinettä. Jalasjärvi Seura tekee tärkeää työtä ja on ollut joskus vaikeassa tilanteessa. Se on noussut pinteestä ja voi nykyään kohtuullisen hyvin. Sieltä jatkettiin Ilvesjoelle Pramia Oy:n viina-, ja oluttehtaalle. Iloa ja lystiä riitti, kun naurettiin yhdessä, kuinka harvoin  päästään paseraamaan viinatehtaalle ja elämän elikseeriä on tarjolla tehtaanmyymälässä.
Seuraava siirtymä oli perin lyhyt, ajettiin nopsaan Alpon Savannille.  Kesällä edesmennyt Alpo Koivumäki on 2023 Itsetaitelija. Savanni tarjosi katsottavaa ja herätti keskustelua bussissa paljon.
Kiitos Seppo ja Arja Tarkkaselle sokkomatkan järjestelyistä ja sen kitkattomasta toteutuksesta. 
Erityisesti Nakkilan Eläkkeensaajat kiittää Jarmo Männistöä. Hän on vuodesta toiseen ollut luotettava autonkuljettajamme. Tämän sokkomatkan jälkeen hän siirtyy ansaitusti vapaa-ajan laitumille!
Lisätietoja puh. 046 811 9074/Jukka Kim

Vas. ylil. Högbacka keskusteluissa Nakkilan Eläkkeensaajien kanssa