Yhdistysuutiset

Kiitos jäsenille

Kulunut vuosi on ollut Nakkilan Eläkkeensaajille vaativa. 

Kiitos jäsenistön osoittamallle yhdistysuskollisuudelle ja luottamukselle Nakkilan Eläkkeensaajia kohtaan, olemme kyenneet saavuttamaan hienoja tuloksia. Ilman jäsenten osallistumista tilaisuuksiin ja kerhoihin, moni olisi  jäänyt ypöyksin ja vaille kaverin sekä tuttavan seuraa. 

Yhdistyksenä olemme  jokaiselle jäsenelle velkaa – Suurkiitoksen. Ilman teitä, mikään ei olisi mahdollista. Kuljemme selvästi oikeaa tietä ja toivottavasti vuosi 2021 on jo normaali toiminnassamme.

Hienoa on havaita kuinka Koronaviruksesta huolimatta meidän yhdistys on ponnistanut eteenpäin. Siitä olkoon todisteena huippuhienot luvut joista on kiittäminen vain ja ainoastaan – jäseniä!

  • Kerhojen käyntikerrat 410
  • Liikuntakerhojen suoritukset 102
  • Eläkkeensaajien Keskusliiton Haasteliikuntakamppanjan suoritukset 684
  • Omien kutsujuhlien käyntikerrat 71
  • Pihajuhlien käyntikerrat 27
  • Yhteensä käyntikerrat 1294

Lisätietoja puh. 046 811 9074/Jukka Kim

Liikunnalla ja ulkoilulla on tärkeä osuus yhdistyksen toiminnassa.
Kerhtotoiminnalla on perustavaa laatua oleva osuus yhdistyselämässä.

– 0 –

Vieraana perusturvajohtaja Kati Nordlund-Luoma

Kerhoon 23.11.2020 saapui odotettu vieras, Nakkilan perusturvajohtaja Kati Nordlund-Luoma. Hän esiintyi aiheenaan KesSote. Asiantuntijan paneutuminen aiheeseen ja valmistelu olivat perusteellista. Sen avulla aito vuorovaikutus syntyi yleisön ja esiintyjän kesken helposti. Kysymyksiin haettiin vastauksia, niihin saatiin selkoa ja vieras oli jakanut esityksen taitavasti neljään osaan. Oli helppoa seurata asian etenemistä sekä esitettyjä kommenttipuheenvuoroja. Välittömästi tilaisuuden päätyttyä työväentalolla laitettiin merkille, kuinka jäsenten puheenvuoroissa esitettiin hyvälle vierailulle uusintaa. Vierailu ja esitys olivat huippua ja kaikille jäi päälimäisenä mieleen onnistunut asian käsittely ja tehtävänsä  osaava tasapainoinen henkilö, jonka kanssa on yksinkertaista käsitellä kiperiä ikäihmisten asioita. Periaatteessa lyötiin kättä päälle ja yhdessä etsitään vierailulle sopiva ajankohta 2021 loppupuolelta. Nakkilan Eläkkeensaajat ottavat tällaisen vieraan vastaan mielihyvin.

Seuraava kerho 7.12.2020 on nimeltään Joulukerho. Silloin vieraana on maailman kuulusin taruolento – joulupukki. Jussi Henttonen esiintyy harmonikallaan ja yhteislauluissa on jouluinen tahti. Ottakaa mukaan pukin konttiin 3-5 € lahja. 

Lisätietoja puh. 046 811 9074/Jukka Kim

Kerhoon saapui hyvin jäseneiä.
Vuokko Sallinen oli monessa mukana.
Raija Musakka teki jälleen ahkerasti työtä kaikkien hyväksi.
Miesten pöydässä käytettiin kasvosuojuksia.
Nakkilan perusturvajohtaja Kati Nordlund-Luoma. Kuva Petra Mäkelä

– 0 –

Liikuntakeskuksen maastossa

Nakkilan Liikuntakeskuksen ympäristö  on kuntalaisten suosima virkistysalue. 

Eläkkeensaajien  liikuntakerho kokoontuu sinne säännöllisesti ja jäsenemme ulkoilevat kauniissa maastossa mielellään. 

Syysloman aikana 19-21.10.2020 täyskorjattu museosilta lisää turvallista liikuntaa.  Nakkilan panostus jokaisen kuntalaisen keskeytyksettä saataviin liikuntapalveluhin on iso.  

Aiemmin  rakennetut tukevat kaiteelliset ja askelystävälliset kahdet, maisemaan sopivat treenitrapput Kokemäenjokirannassa istuvat sinne kuin nenä päähän. Niiden avulla kuntoilija saa tehtyä lenkistään vaativamman.

Alue on kaunis ja kuntorata kulkee halki hoidetun urheilukeskuksen sivuuttaen sen kotiseutumuseon taitse. Alueen monikäyttöisyys nousee esille koululaisryhmien liikuntatuntien aikana. Koululaisille monipuolinen liikunta- ja urheilukeskus on tarpeen.

Kevään aikana laitoin silmälle lenkkeillessäni sorsaparin pesäpuuhat sinne olennaisesti kuuluvassa Aronuoman vesialtaassa. Liikuin alueella usein, mutta sorsapariskunta ei vain paljastanut pesäänsä ja olivat siinä asiassa viisaita. Kohdalleni sattui 19.5.2020 mieleenpainuva tapaus. Näin kuinka sorsaemo vei perässään kuutta poikastaan vesialtaan rantakasvillisuuden suojassa ohjaillen pienokaisia eteenpäin suuren maailmaan. Kesken hikilenkin katselin kaunista näkyä vastarannalla, tunsin iloa sorsaparin onnistumisesta. Koskettavan kaunista oli  nähdä luontokappaleiden esimerkki elämän jatkumisesta ja pesinnän onnistumisesta.

Lisätietoja puh. 046 811 9074/Jukka Kim

Liikuntakeskus on näkyvä rakennus kunnassa.
Täyskorjattu museosilta antaa turvallisuutta liikuntaan.
Ulkoilureitti kulkee läpi komeimman Satakunnan.
Liikuntakeskusken edessä on peffamäkikumpareet.

– 0 –

Kotisivupäivitys 1.12.2020 Jukka Kim